Главна / Вести / Косово и Метохија / Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Симићи: Штета није велика, али страх јесте

Са првим мраком, док су Симићи били одсутни, њихова кућа нашла се на мети провалника. Траг незваних посетилаца води преко свеже бетониране стазе до прозора кроз који су ушли и направили преметачину по кући. Штета није велика, али је узнемирила Синишу и Тијану, који су се са двоје мале деце пре неколико месеци уселили у нову кућу.

„Деца су још увек узнемирена, као и ми. Оставили смо кућу у нормалном стању, а када смо се вратили после два сата затекли смо хаос. Преживели смо велики страх и стрес, остаје нам да живимо са тим. Пријавили смо полицији и надамо се да ће починиоци бити откривени“, истакла је, у изјави за РТВ Грачаница, Тијана Симић и изразила наду да ће се најзад стати на пут све чешћим крађама, које се дешавају српском становништву на централном Космету.

Кућа Симића се налази на самом крају села, издвојена је од осталих али без обзира на локацију, провале су честе, како у овом тако и у осталим селима у општини Грачаница.

Поред учесталих крађа, мештане додатно узнемирава и то што починиоци увек остају непознати и пролазе некажено.

„Безбедност је овде релативна ствар и ми свакодневно треба да радимо на томе како бисмо је поспешили. Треба превентивно да делујемо на овакве ствари, а како би предупредили све то мора да постоји план полиције и КФОР-а и осталих безбедносних структура на који начин спречити оваква дешавања, јер све док се оне дешавају нико се не може осећати безбедно“, изјавио је председник општине Грачаница Срђан Поповић и додао да је тражио да се појачају патроле полиције и КФОР-а  како би безбедносне структуре биле видљивије и како би престале да се дешавају овакве ствари на територији наше општине.

Остаје да се види да ли ће ова крађа у Преоцу бити само један у низу насртаја на српску имовину или ће надлежни најзад кренути са откривањем починилаца.

Check Also

Петковић:Свети Сава је пре осам векова одредио наш идентите

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је свим ученицима и православним верницима празник Свети …