Главна / Вести / Србија / Дачић и амбасадорка Британије: Јачати парламентарну сарадњу

Дачић и амбасадорка Британије: Јачати парламентарну сарадњу

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се данас са амбасадорком Велике Британије Шан Маклеод, а током разговора сагласили су се да би размена посета на нивоу председника парламената представљала снажан подстицај јачању парламентарне сарадње.

Дачић и Маклеод су се сагласили да би такве посете користиле и унапређењу укупних билатералних односа и договорили се да се реализацији билатералних посета приступи одмах након стабилизације здравствених прилика.

Изразили су задовољство сарадњом између парламентарних група пријатељства и изразили очекивање да ће она и у новом сазиву Народне скупштине бити настављена.

Разговарано је и о наставку сарадње кроз пројекте које финансира Вестминстерска фондација, а који би могли допринети ефикаснијем раду Народне скупштине.

Амбасадорка Маклеод честитала је ступање на нову дужност председнику парламента и пожелела му успех у обављању те одговорне функције.

Дачић се захвалио на честиткама и представтио приоритете рада Народне скупштине, а упознао је саговорницу са активностима Скупштине и начином функционисања у отежаним условима изазваним корона вирусом.

Истакао је спремност да током свог мандата ради на оснаживању улоге Народне скупштине и унапређењу њеног рада и захвалио се на помоћи који је Велика Британија у претходном периоду пружила Скупштини.

Check Also

Петковић: Придике Ђорђевића о одбрани КиМ врхунац бешчашћа

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је данас да су придике председника покрета “Ослобођење” …