Главна / Вести / Косово и Метохија / Повратницима подељено 475 м3 дрва за огрев

Повратницима подељено 475 м3 дрва за огрев

Да породице којима су саграђене куће из пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову (ЕУ РРК-5) предстојећу зиму дочекају у топлим домовима, побринуло се Министарство за заједнице и поваратак и Канцеларија Европске уније на Косову. Наиме, у општинама Ново Брдо, Штрпце, Пећ, Ораховац, Исток, Призрен, Обилић, Косово Поље, Грачаница и Ђаковица је за укупно 95 породица из невећинских заједница подељено по 5 кубних метара огревног дрвета.

Породице које су добиле ову помоћ кажу да им је министарство обезбедило буквално све за нормалан живот, од изградње нових домова, комплетног опремања, помоћи зе економско оснаживање, сада им је омогућено и да хладне дане дочекају у топлим домовима. Чланови породица су неизмерно захвални свима који им помажу, а нарочито министру Далибору Јевтићу који испуњава дата обећања.

Расподалу дрва је уз помоћ званичника министарства обавила Међународна организација за миграције (ИОМ), којој је поверено спровођење поменутог ЕУ РРК-5 програма.

Министарство за заједнице и повратак ће из сопствених извора у наредном периоду финансирати наставак ове акције којом ће бити помогнути повратници, расељени, припадници ромске, ашкалијске и египћанске заједнице, као и друге угрожене категорије становника у изолованим срединама на Косову.

Check Also

Аљбину Куртију по други пут забрањено да се кандидује за посланика

Изборни панел за жалбе у Приштини (ИПЖ) забранио је учешће на изборима 14. фебруара свим …