Главна / Вести / Косово и Метохија / Од вечерас и општина Грачаница у црвеној зони

Од вечерас и општина Грачаница у црвеној зони

Министарство здравља (МЗ) објавило је данас  категоризацију општина према ризику од заразе коронавируса, у црвеној зони је 21 општина, у жутој 15, а у зеленеој зони само две општине, преноси Газета Екпрес.

„Црвена зона обухвата општине са високим ризиком или општине са преко 151 зараженим на 100.000 становника недељно“, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Додаје се да су у црвеној зони општине: Приштина, Косово Поље, Гњилане, Обилиц́, Ђаковица, Штимље, Подујево, Пец́, Урошевац, Јужна Митровица, Северна Митровица, Вучитрн, Липљан, Витина, Звечан, Лепосавиц́, Зубин Поток, Каменица, Србица, Клокот и Грачаница.

„Жута зона укључује општине са средњим ризиком, односно општине од 76 до 150 заражених на 100.000 становника недељно“, додаје се у саопштењу.

У овој зони су општине: Призрен, Клина, Дечани, Глоговац, Малишево, Сува Река, Штрпце, Ранилуг, Партеш, Качаник, Ораховац, Јуник, Исток, Ђенерал Јанковић.

„Зелена зона укључује општине са ниским ризиком или општине од 1 до 75 заражених на 100.000 становника недељно. Ова зона укључује 2 општине: Драгаш  и Ново Брдо“, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Аљбину Куртију по други пут забрањено да се кандидује за посланика

Изборни панел за жалбе у Приштини (ИПЖ) забранио је учешће на изборима 14. фебруара свим …