Главна / Вести / Србија / Вучић: Тежак дан, поготово по броју преминулих

Вучић: Тежак дан, поготово по броју преминулих

Данас је за Србију тежак дан, посебно по броју преминулих од коронавируса, рекао је председник Александар Вучић, не наводећи бројке.

“Али, ми морамо да се боримо, да градимо здравствени систем, који је показао велику жилавост и показао да има више људи који желе да се боре. Увек има и ко неће и нађе разлог да се склони, али такви су мањина”, рекао је Вучић у Нишу, где присуствује приказу тенкова Т-72МС у касарни “Мија Станимировић” .

Он је навео да се нада да ће крива заражених ускоро да се заравни.

“А, када стане да расте број заражених, знаћемо који су бројеви сваког дана, и колико људи морамо да лечимо и биће нам лакше”, рекао је Вучић.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да се оболели из Београда довозе у Ниш, јер је у главном граду “ужасан проблем”.

“Али, то је нормално, дешава се у свим држвама Европе, не треба да буде ограничено да у болницу иду само људи из тог града. То нама повећава трошкове за транспорт. Али, знам да у Нишу дају све да спасу и људе и Београда, и са КиМ, без обзира на националност”, рекао је Вучић.

Он је подсетио да ће за три дана бити отворена нова ковид болница у Батајници, а за 17 дана и у Крушевцу.

Додао је да је за њега било дирљиво колико се лекара пријавило да ради у болницама у Батајници и Крушевцу.

“Надам се да ћемо и сви ми да будемо одговорни и дисциплиновани и верујем да ћемо се изборити и да ћемо моћи у сваком тренутку да кажемо да су наши лекари и медицинско особље радили као и сви, ако не и боље од свих других”, рекао је Вучић.

Приметио је да Северна Македонија, која је мања од Србије, има више преминулих, као и БиХ, која, каже, има за 1.000 више преминулих од короне, а више је него дупло мања од Србије.

“Хрватска, која је 1,8 пута мања, има више преминулих, иако се извнаредно бори са короном. Црна Гора има 480, то је као да ми имамо 4.800, а не 1.500 преминулих. Више имају и Бугарска, Мађарска, Румунија, само неће све то нико љуудима да каже. Тешка је ово болест, а наш систем је бори”, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Вучић: Имамо слику о могућим учесницима у убиству Ивановића

Држава Србија ће се борити на сваки начин да пронађе оне који су починили убиство …