Главна / Вести / Косово и Метохија / За Лепосаву Стојановић из Приштине још увек нема стамбеног решења

За Лепосаву Стојановић из Приштине још увек нема стамбеног решења

У такозваном павиљону Е у центру Приштине, који је предвиђен за рушење, живи и једина српкиња Лепосава Стојановић. Заједно са осталим станарима ова старица води борбу да оствари станарско право и уместо досадашњег смештаја у павиљону добије адекватан стан. Павиљон Е је насељен станарима који су својевремено добили станове на коришћење од Студентског центра. Објекат се налази у самом центру Приштине, поред места где се изводе радови на изградњи подземне гараже је и простор за проширење градилишта.

Лепосава Стојановић има 87 година, а 47 година провела је у стану који је предвиђен за рушење.

– Када смо се усељавали, рекли су нам, најдуже 5 година. Ми смо на то пристали. У међувремену и син и ћерка су ми овде одрасли и завршили факултете. Овде су ми и унуци одрастали. Ја и данас не желим да одем из Приштине – каже за РТВ Грачаница Лепосава Стојановић.

Павиљон Е је у веома лошем стању и већ је склон рушењу, али су станари били затечени када су обавештени да је предвиђено рушење, а да им притом није обезбеђен други смештај.

– Када су булдожери хтели да руше, мушкарци су их зауставили с питањем, шта ће бити са станарима. Тада је рушење стопирано. Немамо ништа против рушења овог објекта, али сви тражимо кров над главом. Искрено, нико својом жељом не би био у згради која се руши. Појављивали су се донатори, чак и наша црква је понудила да пронађе донаторе који би средили столарију и сам стан, али у објекту који се руши, то би било сувишно – каже Лепосава.

Пре само неколико дана дошло је и до пожара, за који се верује да је био подметнут, али захваљујући будности и брзој реакцији станара, ватром нису захваћени станови. Пожар није променио мишљење и одлучност свих станара, поа и Лепосаве да се из павиљона не излази док им се не обезбеди други смештај.

Лепосава наглашава да нема где. У међувремену је преиначена одлука о исељењу 1. децембра, до даљњег. У проналажење решења укључило се и Министарство за заједнице и повратак.

 

 

Check Also

Рајић: Све провокације Приштине су усмерене ка нарастању тензија пред промене у Вашингтону

Приштинске власти континуирано провоцирају Београд и онемогућавање директору Канцеалрије за Косово и Метохију Петру Петковићу …