Главна / Вести / Србија / Брнабић: Србија повлачи одлуку о протеривању црногорског амбасадора

Брнабић: Србија повлачи одлуку о протеривању црногорског амбасадора

Србија ће још вечерас, унилатерално, повући одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе, саопштила је након састанка са председником и министром спољних послова, премијерка Ана Брнабић.

“Председник Вучић позвао је мене и министра Селаковића на разговор да се консултујемо око одлуке владе. Он разуме и подржава ову одлуку, јер је у складу са Бечком конвенцијом, и протоколима. Али, нам је рекао да су конвенције важне, али да су живот и наше пријатељство са Црном Гором важније”, пренела је Брнабић.

Србија је синоћ ускратила гостопримство црногорском амбасадору, након што је Црна Гора прогласила српског амбасадора у Подгорици персоном нон грата.

Брнабић је подсетила да је то учињено у складу са чланом 9 Бечке конвенције о дипломатским односима.

У жељи да Србија пружи још једном руку сарадње и пријатељства, јер је било доста сукоба у региону, Вучић је замолио представнике владе да преиспитају ту одлуку.

“Консултовали смо и представнике српског народа у Црној Гори, који су ову одлуку подржали. Србија ће унилатерално, једнострано повући још вечерас одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе у Србији”, рекла је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г

 

Check Also

Вучић: Имамо слику о могућим учесницима у убиству Ивановића

Држава Србија ће се борити на сваки начин да пронађе оне који су починили убиство …