Главна / Култура / Грачаница: Приводе се крају припреме за 9. фестивал документарног филма „Графест 2020“

Грачаница: Приводе се крају припреме за 9. фестивал документарног филма „Графест 2020“

У Грачаници ће, од 7. до 9. децембра, бити одржан девети по реду међународни фестивал документарног филма „Графест 2020“. У Дому културе у Грачаници, који је покретач и организатор ове за нашу средину јединствене смотре краткометражног филма, приводе крају припреме за ову манифестацију.

„Ми се трудимо да све техничке условве за почетак фестивала доведемо до савршенства, колико је то могуће у овој ситуацији. Трудимо се да овогодишњи фестивал не буде онлајн, да ипак буде одржан уживо уз поштовање свих епидемиолошких мера“, казао је Иван Стојковић из грачаничког Дома културе.

Публика ће, током трајања фестивала, моћи да погледа 15 докуметарних филмова у такмичарском блоку и 2 филма из српске кинематографије.

За такмичарски део био је пријављен 21 рад, од којих је селкторка Невена Матовић одабрала 15, а из Дома културе истичу да су веома задовољни пристиглим радовима, као и чињеницом да су сваке године радови све квалитетнији.

Овогодишње одржавање фестивала „Графест 2020“ помогли су и подржали Министарство за културу Владе Србије и Канцеларија за Косово и Метохију.

Check Also

“Ошишани јеж” за Дом културе Грачаница од УНС-а

Дом културе у Грачаници дарован је од Удружења новинара Србије укориченим дупликатима часописа “Ошишани јеж”. …