Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Предали КиМ Албанцима, а некоме држе лекције

Петковић: Предали КиМ Албанцима, а некоме држе лекције

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је вечерас да је Млађан Ђорђевић последњи који има право да говори о јужној српској покрајини и некоме држи лекције, јер је са Борисом Тадићем и Драганом Ђиласом, како каже, фактички предао Косово и Метохију на тацни Албанцима.

Петковић је у саопштењу навео да се Ђорђевић “храни” мржњом према сопственој држави и народу и жели политички да профитира на теми Косова и Метохије, као и да треба да се запита зашто их народ неће.

Петковић сматра и да принцип “што горе по Србију то боље по нас” могу да имају само људи попут Ђорђевића, како додаје, “саветника тадашњег председника Тадића и кума Драгана Ђиласа”.

“Они који су преговоре о Косову и Метохији преместили из Уједињених нација у Европску унију и у Међународном суду правде помогли Приштини да добије потврду легалности сепаратизма, они који су побегли из Србије у Румунију када је лажна држава Косово прогласила независност и који су потписали сијасет по Србију штетних споразума инстиралирајући границу између Срба у централној Србији и Срба на КиМ, они за које је врхунац патриотизма када на ревер окаче значку стране безбедносне службе, имају сада образа да некоме деле лекције како се бране национални интереси”, каже Петковић.

Он истиче да док је председник Александар Вучић изборио 18 повлачења признања самопроглашеног Косова и даноноћно бије дипломатске битке да исправи скупе грешке Ђорђевића и његових шефова и врати бар део онога што су олако поклонили, “разни Ђорђевићи под маском квазипатриотизма настављају да раде директно у корист Албанаца”.

Петковић иронично додаје да су за своје заслуге заслужили бар споменик у Приштини поред оног подигнутог Клинтону, саопштено је из СНС.

Ђорђевић је на Твитеру изнео тврдњу да је Вучић енергетику на северу Косова и Метохије “предао Албанцима” и да ће се од 14. децембра на северу покрајине угасити Електромрежа Србије, а да ће мрежу преузети предузеће из Приштине.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Аљбину Куртију по други пут забрањено да се кандидује за посланика

Изборни панел за жалбе у Приштини (ИПЖ) забранио је учешће на изборима 14. фебруара свим …