Главна / Друштво / По четврти пут одложено припремно рочиште у случају за убиство Оливера Ивановића

По четврти пут одложено припремно рочиште у случају за убиство Оливера Ивановића

У Специјалном суду у Приштини по четврти пут је одложено припремно рочиште у случају за убиство Оливера Ивановића. Како је образложио преседавајући судског већа Ваљон Муфтај рочиште је одложено,  јер један од адвоката заступа два оптужена лица.

Адвокат Дејан Васић који заступа оптуженог полицајца Драгишу Марковића истиче да је срамно да због техничких проблема отказују један овако сложен поступак.

“У овако важном и сложеном предмету где је троје људи већ две године у притвору, због једног, слободно могу да кажем глупог техничког проблема ми данас одлажемо рочиште. Стварно не могу да се помирим са тим. Свако од нас је паметан и у овој оптужници може да се нађе хиљаду мана, али због чега да се данас одлаже рочиште, због једне тотално небитне ствари, ја не знам шта да кажем више”, рекао је Васић.

По речима Јоване Филиповић која заступа оптужену Силвану Арсовић,  једну од најближих сарадника трагично страдалог Оливера Ивановића и ова нова оптужница је пуна мањкавости, а једна од највећих је то што није ни преведена на српски језик.

“Неозбиљно је од стране суда и тужилаштва да нису предузели све потребне мере и да нису извршили увид у списе предмета како би осигурали да се данашње рочиште одржи. Оптужница у овом предмету браниоцима званично није уручена на српском језику, али ни окривљенима, иако су сви српске националности што представља још једну грешку тужилаштва и суда,”рекла је Филиповић.

Специјално судско веће суда у Приштини одредило је петак 11. децембар као нови датум за одржавање припремног рочишта у случају убиства лидера СДП-а Оливера Ивановића.

 

Check Also

ЦИК објавио списак 28 политичких субјеката пријављених за изборе 14. фебруара

Централна изборна комисија је објавила списак 28 политичких субјеката који су се пријавили за ванредне …