Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћ деци са Косова и Метохије – Школе из Српске прикупиле око 15.000 евра у хуманитарним акцијама

Помоћ деци са Косова и Метохије – Школе из Српске прикупиле око 15.000 евра у хуманитарним акцијама

Више од 50 основних и средњих школа у Републици Српској подржало је са око 15.000 евра (30.000 КМ) акцију за изградњу дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју, као и акцију “Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији”, рекао је председник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

Он је рекао да акција, коју организује овај одбор, траје до 31. децембра, а да ће пакетиће деци на Косову и Метохији поделити после православног Божића, преноси Српскаинфо.

Арлов је захвалио свим школама које су до сада подржале акцију и изразио уверење да ће до краја године број “хуманих школа” бити још већи.

– Планирамо да се свима захвалимо за хуманост захвалницама и књигом `Хумано срце Српске`, што је велики пројекат нашег одбора и аутора Славка Басаре – додао је Арлов.

Он је завалио и Министарству просвете и културе Републике Српске за подрку и свима који су помогли изградњу центра, те позвао све људе да у складу са могућностима помогну.

Арлов је навео да је за завршетак дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” потребно мање од 50.000 евра.

Објекат је величине 714 метара квадратних, укупне вредности око 280.000 евра.

                                                                                                                             Извор: Радио Косовска Митровица/Блиц

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …