Главна / Друштво / Хроника / Преминуо глумац Тихомир Арсић

Преминуо глумац Тихомир Арсић

Познати позоришни, филмски и телевизијски глумац Тихомир Тика Арсић преминуо је данас у 64. години после дуге и тешке болести.

Иза Тихомира Арсића су остале бројне позоришне и филмске улоге, а од 1984. године био је стални члан Народног позоришта у Београду.

Публика ће га памтити по улогама у филмовима Дечко који обећава, Велики транспорт, Игмански марш, Пејзажи у магли и другима, док га је телевизијска публика недавно гледала у улози фудбалског менаџера Барона у популарној серији Убице мог оца и у серији Ургентни центар.

Народно позориште у Београду опростило се од свог члана глумца Тихомира Арсића наводећи да је увек био верансвом театру.

У саопштењу које је достављено медијима национални театар подсећа да је Арсић скренуо пажњу на себе 1981. године када је у Народном позоришту одиграо улогу Ромеа у Шекспировој драми –Ромео и Јулија, а у режији Стеве Жигона.

“Од 1984. године постао је стални члан глумачког ансамбла. Увек је био веран свом позоришту, које је неизмерно волео и у коме је одиграо више значајних улога у класичним и савременим комадима.Свакако најважнија позоришна улога, за коју је и сам говорио да му је најдража и најбоља коју је одиграо је Рогожин у Идиоту Фјодора Михајловича Достојевског, у режији Стеве Жигона”, наводи се у саопштењу.

За маестрално тумачење Рогожина, колекцији бројих признања које је добио током каријере, Арсић је придружио и две најзначајније награде које је освојио управо улогом “Златног витеза” у Москви и Награду “Раша Плаовић” за најбоље глумачко остварење.

Када је реч о Арсићевом ангажману у Народном позоришту, свакако се издваја и наступ у култној представи “Солунци говоре” по тексту Антонија Ðурића и у режији Цисане Мурусидзе.

Арсића ће публика памтити и по монодрами Тако је говорио Броз, са којом је почетком деведесетих година прошлог века наступао широм некадашње Југославије одигравши је више од 300 пута.

Веома запажене улоге одиграо је и на филму и телевизији.

Дебитовао је у филму Синови Славољуба Стефановића Равасија 1975. године, а затим су уследили упечатљиве улоге у филмовима Дечко који обећава, Игмански марш , Велики транспорт , Пејзажи у магли, Лагер Ниш, Балкан експрес, Бој на Косову…

За собом оставио ћерке Милицу, Ленку и Веру, сина Арсенија и унуку Ноу.

Комеморација Тихомиру Арсићу биће одржана када се за то стекну епидемиолошки услови.

Извор: РТС

Check Also

У експлозији гаса на путу Приштина-Урошевац повређено 12 особа

У експлозији гасног цилиндра у згради на путу Приштина – Урошевац повређено је 12 особа, …