Главна / Друштво / У једној ноћи две крађе у Новом Бадовцу

У једној ноћи две крађе у Новом Бадовцу

У српским срединама централног Космета и поред полицијског часа који је на снази, лопови не престају да по ноћи обилазе насељена места и краду.

На мети пљачкаша предходних ноћи нашле су се две куће у Новом Бадовцу.

За породицу Велић из Новог Бадовца предходна ноћ је била трауматично искуство због очигледне безобзирности лопова који су им украли бели „chevrolet“.

„Догодило се после поноћи, нисмо чули ништа. Лопови су украли јакну где су пронашли кључеве од аутомобила и на тај начин су украли ауто. Мада  би они то свакако одрадили, јер су кренули спремни, имали су код себе сајлу, а како се наша кућа налази одмах до главног пута није им било тешко да одвезу аутомобил. Лопиви су за собом оставили сајлу за вучу, плаву течност, као и патике које су презули. Око 4:30 часова приметили смо да аутомобила нема. Полиција је извршила увиђај и сачинила извиштај, а како се ради о вредном аутомобилу и полиција са више истанце из Приштине обавила је увиђај“,наводи Зорица Велић.

Кућа породице Велић је до сада више пута била на мети лопова, због чега су на прозорима поставили решетке, али свака наредна крађа уноси све више немира и страха у сутра.

„До сада се овде десило шест крађа. Забринута сам за безбедност других, себе, а највише за безбедност своје деце која често остају сама код куће. Не знам шта ћу затећи по повратку са посла“, закључује Зорица Велић.

У истој ноћи у Бадовцу је покрадено je и домаћинство Недељковића.

„Однели су ми преко двадесет литара нафте, нови акумулатор, из гепека су ми однели прву помоћ, као и  регистарске таблице“, каже Светозар Недељковић.

Оштећене породице не очекују да ће починиоци бити откривени, јер до сада  није расветљено готово ниједно од  бројних разбојништава. Изненађује, међутим, чињеница да се лопови слободно крећу по ноћи када је на снази полицијски час, и у насељима који су последњих година, управо из безбедности, покривена сигурносним камерама.

 

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …