Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Кад Јеремић помиње предају, полази од себе

Петковић: Кад Јеремић помиње предају, полази од себе

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да није тачно да ће сутра на северу КиМ престати снабдевање домаћинстава електричном енергијом, наводећи да лидер Народне странке Вук Јеремић тврдњама у вези са питањем енергетике на северу КиМ, даје Приштини алиби за нове притиске на Србе.

“Апсолутна је лаж да ће сутра на северу Косова и Метохије престати снабдевање домаћинстава електричном енергијом, иако такав сценарио очигледно прижељкује Вук Јеремић”, навео је Петковић у писаној изјави.

Како каже, Србија за разлику од времена Јеремића, Тадића, Ђорђевића, данас ништа не предаје на Косову и Метохији, већ чини све да заштити виталне српске интересе у својој јужној покрајини.

“Кад већ помиње предају, Јеремић очигледно полази од себе. По ко зна који пут, он и његови шефови, зарад своје огољене глади за влашћу, желе да унесу смутњу и немир међу српски народ на КиМ, изазову нове поделе и страх”, оценио је Петковић.

Додаје да Јеремић ни не размишља о томе да неутемељеним тврдњама које се односе на питања енергетике на северу покрајине, даје Приштини директан алиби за нове притиске на Србе.

“На начин на који им је 2010. године сервирао и на тацни предао круцијални аргумент о такозваној косовској независности, у виду саветодавног мишљења Међународног суда правде, којим се данас још отворено хвали. Због тога је он данас звезда свих албанских портала”, навео је Петковић.

Он је упитао и да ли ће Јеремић и “његови шефови” смети да погледају у очи народу 15. децембра када се испостави да нису говорили истину, и извину им се због тога.

“Неће, као што се ниједном до сада нису извинили за своју штеточинску политику. Али, нека народ на КиМ не брине. Србија их никада неће оставити на цедилу нити дозволити да се неки политиканти зарад скупих политичких поена поново играју њиховом судбином”, закључио је Петковић.

Јеремић је јуче изјавио да Београд предаје електроенергетски систем на северу КиМ, заједничком систему самопроглашеног Косова и Албаније, те да ће се “та предаја догодити у понедељак, а да власт о томе не проговара ни реч”, додајући да је тиме “учињен крупан корак ка утврдивању независности тог ентитета”.

Извор: Танјуг

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …