Главна / Друштво / Директор Одељења за здравство ОГ обишао домове за стара и лица ометена у развоју

Директор Одељења за здравство ОГ обишао домове за стара и лица ометена у развоју

Општина Грачаница једина је српска средина јужно од Ибра у којој постоје установе за стара лица и лица ометена у развоју, a директор Одељења за здравство и социјалну заштиту Александар Поповић истиче да је срећа што коронавирус није ушао у ове институције и да су успели да се сачувају и корисници а и запослени.

“Дом за старе и дом за незбринуту децу, децу са посебним потребама су једина два дома јужно од реке Ибар у  српским срединама, који имају овакву намену. У току целе године, нарочито у време пандемије коронавируса рад је био веома отежан, али су наши запослени у овим домовима и ми као општина и Одељење за здравство,  успели да корисници ни у једном тренутку не осете последице ове пандемије. Морам да додам да су запослени строго водили рачуна да вирус не доспе у ове домове и да су били јако пажљиви и коректни и да су се придржавали свих прописаних мера,” рекао је за РТВ Грачаница Александар Поповић, директор општинског Одељења за здравство и социјалну заштиту.

Поповић додаје да су критичне тачке у епидемији адекватно заштићене, а штићеници у овом периоду нису оскудевила ни за чим.

“У току ове године, ми као Одељење за здравство и општина трудили смо се да штићеници оба Дома не оскудевају  у својој терапији, као ни у храни,” казао је Поповић.

Подсетио је и на то да су пре пандемије изазване коронавирусом организовали екскурзије за децу са посебним потребама и да се нада да ће се то време опет вратити.

Одељење за здравство и Општина Грачаница наставиће да брину о корисницима ових установа, с обзиром на осетљивост, а Поповић додаје да ће они и даље бити приоритет.

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …