Главна / Вести / Косово и Метохија / Симијоновићи: Испуниће нам се жеља да живимо у топлом и сувом дому без влаге и зидова који се руше

Симијоновићи: Испуниће нам се жеља да живимо у топлом и сувом дому без влаге и зидова који се руше

Породици Симијоновић из села Батусе код Косова Поља, која живи у тешким условима, Министарство за заједнице и повратак започело је изградњу нове куће у коју ће се уселити следеће године.

Самохрана мајка Сања Симијоновић са двојицом синова и старим и изнемоглилм оцем, живи у трошној кући која није безбедна за живот. Руину стару више од 70 година често су реновирали али то, на жалост, није помогло да се због влаге и прокишњавања заустави урушавање зидова.

Сања се захтевом за иградњу нове куће обратила МИнистарству за заједнице и повратак, одакле је убрзо стигао позитиван одговор. Радови су почели и самохрана мајка ће се у кућу уселити наредне године.

“Мој живот је тежак. Живим лоше. Кућа је стара, попуцала, прокишњава и стари су прозори. Помажу нам људи добре воље да платимо рачуне за струју, воду и комуналије. Захваљујем Министарству за заједнице повратак и министру Далибору Јевтићу што ћемо имати нову кућу”, испричала је Сања Симијоновић.

Седамнаестодишњи Марко нестрпљиво очекује завршетак радова, како би се уселио у топлу кућу у којој се неће осећати мирис мемле и влажних зидова.

“Да живим лепо, да не крпим више стару кућу и да ми не буде више хладно. Никад нисам имао своју собу у коју би ми дошли другари да се дружимо”, рекао је Марко.

Иако још није пунолетан, Марко ради и обрађује земљу, а у пољопривредним пословима му помаже старији брат. Поносно показује трактор, који му је донирала Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

“Овим трактором обрађујем четири хекатара своје земље. Орем, дрљачим и сејем. Научили смо ја и брат да обрађујемо земљу и понекад одрадимо све то и приватно. Захваљујем се људима добре воље који су ми поклонили трактор”, казао је Марко.

Изградња нове куће је Симијоновиће оснажила у жељи да опстану на Косову. Не намеравају да се селе и продају своје имање.

Изградњом куће, како кажу, враћена им је нада и вера у бољи и срећнији живот.

Извор: Косово онлине

Check Also

На Косову 498 новооболелих, преминуло осам особа

На Косову је у последња 24 сата забележено 498 нових случаја коронавируса, а од последица …