Главна / Вести / Косово и Метохија / Кaнцеларија за КиМ: Дијалог Београда и Приштине је годинама уназад талац политичких криза у Приштини

Кaнцеларија за КиМ: Дијалог Београда и Приштине је годинама уназад талац политичких криза у Приштини

Београд је, руковођен српским државним и националним интересима али и интересима региона, доследно опредељен за дијалог са Приштином.

 

Апсурдна је зато оцена приштинске министарке Мељизе Харадинај Стубла да се Београд „плаши дијалога“, јер ми ни декларативно ни у пракси никада нисмо постављали препреке дијалогу, и безброј пута смо, за разлику од Приштине, потврдили своју кредибилност у процесу нормализације односа, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Дијалог Београда и Приштине је годинама уназад талац политичких криза у Приштини, једностраних и антицивилизацијских потеза албанске политичке врхушке, као и чињенице да Приштина не испуњава обавезе на које се обавезала у процесу дијалога.

 

Подсетићу само на чињеницу да Приштина паралегалним методама више од седам и по година онемогућава формирање Заједнице српских општина, чије је постојање и предуслов за примену неких других договора, као и на то да политички представници Приштине константно провокативним и неодмереним изјавама о својим очекивањима од нормализације односа урушавају атмосферу у дијалогу и спречавају да он уроди резултатима.

 

Позивам и овом приликом Приштину да, у интересу регионалне стабилности али и будућности житеља Косова и Метохије свих националности, коначно заузме одговорнији однос према дијалогу са Београдом и потреби да се несугласице решавају мирним и политичким средствима, а не бескорисним и штетним ПР кампањама.

 

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …