Главна / Вести / Косово и Метохија / “Ошишани јеж” за Дом културе Грачаница од УНС-а

“Ошишани јеж” за Дом културе Грачаница од УНС-а

Дом културе у Грачаници дарован је од Удружења новинара Србије укориченим дупликатима часописа “Ошишани јеж”. Сви сатирично хумористички часописи које је УНС покренуо 1935 године као своје издање, чувају се у архиви удружења а дупликате је добио Дом културе за читаоницу “Даринка Јеврић”.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић уручио је данас архивске примерке сатиричног часописа “Ошишани јеж” читаоници “Даринка Јеврић” Дома културе Грачаница.

“То је нешто што је добро, да наше колеге и грађани овог дела Србије могу да листају разрибригу ових дана када нам је једноставно доста суморних и тешких вести. Ми просто немамо времена ни за хумор, ни за сатиру и мислим да је ово добра прилика да нешто од тога имамо и у читаоници Дома културе.” рекао је за РТВ Грачаница Нино Брајовић.

“Дом културе Грачаница тежи да постане елитна установа културе и да не занемари тај едукативни образовни карактер институције, у том циљу смо и оформили пре пар година читаоницу “Даринка Јеврић” и библиотеку. Свакако да ће поклони овекве врсте у многоме обогатити фонт који има наша библиотека.” рекао је испред Дома културе Грачаница Александар Гуџић, уредник документарних програма.

Поклоном удружења новинара Србије обогаћена је библиотека Дома културе, која се иначе може похвалити завидним бројем наслова.

Check Also

Председник Поповић разговарао са новоименованим амбасадором Мађарске

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас новоименованог амбасадора Мађарске на Косову Јозефа Бенцеа …