Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ у акцији поделе пакетића малишанима из српских средина широм Косова и Метохије

Канцеларија за КиМ у акцији поделе пакетића малишанима из српских средина широм Косова и Метохије

Канцеларија за Косово и Метохију и ове године организује традиционалну поделу новогодишњих и божићних пакетића деци из српских средина у јужној покрајини.

У склопу ове акције биће подељено више од 8.200 пакетића које је обезбедила Канцеларија.

Поклоне ће најмлађима од данас па до Бадњег дана делити помоћници и чланови Кабинета директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Пакетићи ће првo бити уручени деци из српских средина на централном Косову и Метохији, Метохији, Косовском Поморављу, док ће деца из четири општине на северу покрајине своје поклоне добити за Нову годину која се слави по Јулијанском календару.

Акција поделе пакетића данас је почела у Србици, у Основној школи „Милун Јакшић“, а настављена је у општини Исток, где је у додела организована у Основној школи „Радош Тошић“ из Осојан. Додела се наставља у Клини, а потом у Гораждевцу.

Са децом се дружила помоћница директора Светлана Миладинов, која је поручила да је циљ ове акције да малишанима који одрастају у веома специфичним условима, измамимо осмех и радост.

„У претходној години, у српским срединама на простору Косова и Метохије рођен је већи број деце него претпорошле године. Традиционално, сваке године Канцеларија за КиМ обезбеђује и уручује пакетиће за наше најмлађе на простору јужне српске покрајине. Тако и ове године, уз велику подршку директора Канцеларије Петра Петковића, наши помоћници и чланови Кабинета се налазе на терену. Наши малишани на простору Космета живе у веома специфичним и тешким условима, али овом доделом пакетића хоћемо да им измамимо осмехе и у очима видимо срећу и радост и да им улепшамо предстојеће празнике“, истакла је  Миладинов.

У уторак, 5. јануара, планирана је подела пакетића у предшколским установама и школама у Прилужју, Обилићу, Косову Пољу, Липљану и Грачаници, Призрену, Ораховцу, Великој Хочи, Штрпцу…

На Бадњи дан поклоне ће добити деца из Гњилана, Партеша, Витине, Новог Брда, Ранилуга…

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …