Главна / Вести / Косово и Метохија / Kанцеларија за Kосово и Метохију наставила са традиционалном акцијом поделе новогодишњих и божићних пакетића

Kанцеларија за Kосово и Метохију наставила са традиционалном акцијом поделе новогодишњих и божићних пакетића

Kанцеларија за Kосово и Метохију и данас је наставила са традиционалном акцијом поделе новогодишњих и божићних пакетића деци из српских средина у јужној покрајини.

Помоћници и сарадници директора Kанцеларије Петра Петковића данас су уручили поклоне најмлађима у Обилићу, Kосову Пољу, Липљану, Грачаници, Призрену, Великој Хочи, Ораховцу, Штрпцу… Са децом су се дружили помоћници директора Душан Јововић и Јелена Стојковић и сарадница у Кабинету директора Милена Парлић.

Јелена Стојковић и Милена Парлић обишле су и братство манастира Свети Архангели и Богословију у Призрену, посетиле свештеника Цркве Светог Ђорђа и његову породицу, као и село Новаке надомак Призрена. Од осам српских породица у овом селу само је фамилија Глигоријевић са малишанима, па су поклоне добили и Андрија, Дарија и Матија.

„Свесни смо како живе наша деца на Kосову и Метохији, често без својих вршњака у близини. Зато овом акцијом и нашим присуством у овом празничном периоду желимо да поручимо да нису сами и да бринемо о њима“, истакла је помоћница директора Јелена Стојковић након уручивања поклона.

Њен колега Душан Јововић посебно је истакао да је на КиМ обновљен велики број школа.

„За нас нема ништа лепше и битније од осмеха наше деце на Косову и Метохији и зато реализујемо велики број пројеката у покрајини“, навео је Јововић.

Пакетиће ће сутра добити и наши најмлађи житељи из Гњилана, Kосовске Витине, Новог Брда и Kосовске Kаменице.

У склопу ове традиционалне божићне акције биће подељено више од 8.200 пакетића које је обезбедила Kанцеларија за Kосово и Метохију.

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …