Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Срби су и на велики православни празник мета вандала и криминалаца

Канцеларија за КиМ: Срби су и на велики православни празник мета вандала и криминалаца

Непознати починиоци вечерас су обили и опљачкали кућу српске породице Вучковић из села Бабин Мост, код Обилића. Посебно узнемирава чињеница да је до ове пљачке дошло баш на дан када ова породица као и остали православни верници обележавају Божић, један од својих најважнијих празника. Непознати починиоци су у току вечери обили прозор и извршили преметачину куће Дејана Вучковића из Бабиног Моста и из ње однели дечју гардеробу. Вучковић се у том тренутку са породицом налазио у Kосовској Митровици. Ово је већ други пут у две године да је кућа породице Вучковић на мети лопова, а ни прошли пут за ово дело нико није одговарао – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева од приштинских институција да починиоци овог, али и свих других злочина против Срба на Kосову и Метохији буду откривени без одлагања и изгредници најстроже санкционисани.

Уместо да им се омогући да у миру прославе велики православни празник Божић, Срби су данас били мете вандала и криминалаца. Ово је нажалост реалност с којом се готово свакoдневно сусрећу Срби, посебно на територији централног Kосмета, који су мете разних видова застрашивања, физичких напада, пљачки. По правилу, сва ова криминална дела, чија су једина и директна мета Срби, остају нерасветљена, јер за тим нема јасне политичке воље – наводи Канцеларија за КиМ.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …