Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница у зеленој зони

Општина Грачаница у зеленој зони

Према најновијој одлуци о категоризацији општина по зонама, општина Грачаница од вечерас се налази у зеленој зони, односно међу општинама са ниским ризиком ширења вируса Ковид-19. Ова одлука је на снази до доношења нове, односно до 15. јануара.

Према тој одлуци економским оператерима и тржним центрима дозвољен је рад од 5 до 20 часова, а хотелска и гастрономска делатност је забрањена након 20 часова, осим услуге доставе и `за понети`.

Јавни превоз сме да саобраћа користећи до 50% капацитета, а такси превоз сме да ради са једним путником позади односно до три особе ако су чланови исте породице.

Дeлимично, односно уз коришћење 30% капацитета, дозвољене су културне активности.

Дозвољене су и спортске активности у отвореним и затвореним просторима, тренинзи и такмичења у индивидуалним спортовима. Тренинзима може да присуствује до 20 особа, на такмичењима може учествовати до 50 особа. док је рад теретана ограничен је на 40% капацитета.

На грађане је апеловано да се придржавају препоручених мера против Ковид-19 – да обавезно носе маске, да поштују физичку дистанцу и да редовно одржавају хигијену.

Поштовање препоручених мера контролисаће општинска инспекција заједно са полицијом.

Ова одлука важиће до доношења нове, на основу недељне епидемиолошке ситуације.

Check Also

Председник Поповић разговарао са новоименованим амбасадором Мађарске

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас новоименованог амбасадора Мађарске на Косову Јозефа Бенцеа …