Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај-Стубла: Петковићу одбијен захтев за посету Косову

Харадинај-Стубла: Петковићу одбијен захтев за посету Косову

Вршилац дужности министра спољних послова Мељиза Харадинај-Стубла објавила је да је директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу синоћ забрањен улазак на Косово, где је данас требало да посети српске породице погођене поплавама.

“После интересовања медија, обавештавам јавност да је МИП одбио захтев српског званичника Петра Петковића за посету Републици Косово“, навела је Харадинај- Стубла у објави на Фејсбуку, преноси Косово онлајн.

Према њеним речима, то се догодило, јер се Србија и даље понаша деструктивно.

“Наставак кршења и злостављања произвољним хапшењима и незаконитим притварањем грађана Косова (прошле недеље!), коришћење илегалних и тајних путева за увођење сумњивих “вакцина“ на Косову у циљу угрожавања државне безбедности и јавног здравља. Покушај да се настави кампања против косовске државности – недавно је Катар позвао да не ”лобира за Косово” флагрантним кршењем споразума из Вашингтона и Брисела, повећавањем провокација, претњи, лошег понашања и прљавих игара које доносе несигурност и дестабилизацију у регион и шире! Стога, нека се држе подаље од Косова“, написала је Харадинај-Стубла.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …