Главна / Вести / Косово и Метохија / Фон Крамон: Косово доживело озбиљну политичку нестабилност

Фон Крамон: Косово доживело озбиљну политичку нестабилност

Стални известилац за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон изјавила је да се предстојећи парламентарни избори одржавају у ванредним околностима, што ће за Косово бити веома изазовно, као и да је Косово последњих година доживело озбиљну политичку нестабилност.

Како је рекла, будући да се тамо вероватно неће видети велики број независних међународних посматрача, сада је важније него икад имати одговарајући број домаћих посматрача, због чега ће бити неопходно прибавити потребну финансијску подршку, преноси портал Репортери.

Према њеним речима, кратки временски оквир између најаве избора и дана избора значи да постоје озбиљни проблеми са гласовима грађана који живе ван Косова, што у пракси значи да већина дијаспоре неће моћи да гласа.

“Угрожено је њихово основно демократско право и овом питању треба одмах приступити”, рекла је Фон Крамон.

Она је оценила да су месеци без икакве владе и функционалне парламентарне већине утицали не само на ниво управљања, већ у време пандемијске кризе и на људске животе.

“Стога позивам све политичке актере да размишљају о будућности и разговарају о могућим већинама и коалицијама, чак и пре избора, како би се обезбедила несметана транзиција и што је пре могуће успоставила функционална влада”, поручила је фон Крамон.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да …