Главна / Друштво / Димитријевић: ЈКП „Екологија“ од првог дана поплава помаже угроженом становништву на терену

Димитријевић: ЈКП „Екологија“ од првог дана поплава помаже угроженом становништву на терену

Становништво на централном Космету последњих дана суочено је са бројним проблемима, које су изазвале велике поплаве. Екипе Јавног комуналног предузећа „Екологија“ од првог дана су на терену и помажу угроженом становништву.

„Ми смо организовали људе и механизацију и од прве ноћи нашли се на терену како би помогли угроженом становништву. У оваквим а и свим другим ванредним ситуацијама примарни циљ је сачувати људске животе, а потом и сву осталу имовину, што се у датом тренутку може сачувати“, казао је директор овог предузећа Дејан Димитријевић.

Он је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, истакао да захваљујући брзом деловању служби није било животно угрожених грађана.

„Ми смо од самог почетка деловали у сарадњи са Јавним службама општине Грачаница и настављамо да пружамо помоћ становништву у угроженим подручјима наше општине. У том циљу организујемо и акцију бесплатног изношења отпада,  насталог након повлачења воде у поплављеним подручјима. Ову акцију смо званично започели јуче, а трајаће све док то буде било потребно“, истакао је Димитријевић и додао да их треба контактирати свако ко има потребу за овом услугом.

ЈКП „Екологија“ одлуком скупштине општине Грачаница основана је средином прошле године, а од тада смањен је број дивљих депонија и приметан рад овог предузећа на терену. Осим што се бави сопственом делатношћу, ово предузеће је до сада организовало и бројне хуманитарне ације у циљу помоћи овдашњем становништву у борби против корона вируса.

Check Also

И ове године Дом културе у Грачаници припрема богат програм

Представник Дома културе у Грачаници Александар Гуџић рекао је у Јутарњем програму  РТВ Грачаница, да …