Главна / Вести / Србија / Саслушано 50 особа у истрази о прислушкивању Вучића

Саслушано 50 особа у истрази о прислушкивању Вучића

У предистрази око пресретнутих разговора председника Србије Александра Вучића саслушано је 50 особа, а међу њима су и бивши функционери МУП, пишу “Новости”.

Према сазнањима листа, међу 50 људи који су саслушани су бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистицке полиције, Дејан Миленковић, познатији као Багзи, Срећко Лазић, некадашњи заменик начелника УКП.

Новости наводе да је ово само део људи који су сашлушани у предистрази нелегалног пришлушкивања председника Србије и чланова његове породице.

Лист наводи да се опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и са којим циљем шпијунирао шефа државе приводи крају, и да су већ прикупљени бројни докази да су шеф државе и чланови његове породице били под незаконитим “мерама”.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, обавештења примљена од лица за које се основано сумња да су повезани са случајем прислушкивања председника Вучића и чланова његове породице достављена су на даљу надлежност Тужилаштву за организовани криминал, а у складу са Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

Министар Александар Вулин је изјавио да је о досадашњим резултатима предистражног поступка детаљно упознао председника.

Према сазнањима Вечерњих новости, у ову предистрагу била је укључена и БИА, а средином прошле недеље испитана је Дијана Хркаловић, која је из МУП Србије отишла јуна 2019. године.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Вучић данас са патријархом Порфиријем

Председник Републике Србије Александар Вучић састаће се данас са патријархом српским Порфиријем. Састанак ће бити …