Главна / Вести / Косово и Метохија / Дом културе Грачаница организује трибину под називом „Страх и расељеништво у стварању младих“

Дом културе Грачаница организује трибину под називом „Страх и расељеништво у стварању младих“

Дом културе Грачаница организује   у петак 22. јануара 2021. године од 18 часова  трибину „Страх и расељеништво у стварању младих“ у оквиру које ће представити ликовни портрет младе горанске ликовне уметнице Јулије Хочко, а коју ће због актуелне пандемије преносити уживо путем своје фејсбук странице.

Јулија се ликовно изражава кроз илустрацију, графику и сликарство. Свој лични израз настоји да пронађе бавећи се питањем порекла, идентитета, корена и повезаности са природом. Боравећи у Гори, сматра да је на дубљем нивоу повезана са окружењем, па њено стваралаштво добија нову димензију.

Разговор са Јулијом Хочко о њеној ликовној поетици водиће сликарка Маја Тодић стручни сарадник Дома културе „Грачаница“ и историчар Александар Гуџић, уредник историјско-документарних програма.

“Трибину организујемо у оквиру пројекта „Изоловане средине – стварање, страх и култура као слобода“ који се реализује уз подршку Министарства културе и информисања Владе Републике Србије”, истичу из Дома културе у Грачаници.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Градоначелник Партеша осудио обијање цркве

Обијањем и пљачкањем цркве Свете Тројице у Партешу на задушнице, јасно је послата порука Србима …