Главна / Друштво / „Сви за Космет“ и Епархија рашко-призренска обезбедили близу 14.000 пакетића за децу на КиМ

„Сви за Космет“ и Епархија рашко-призренска обезбедили близу 14.000 пакетића за децу на КиМ

Под мотом „Један пакетић – један осмех“ организација „Сви за Космет“ у сарадњи са Епархијом рашко-призренском обезбедила је близу 14.000 пакетића за децу на Косову и Метохији. Акција поделе пакетића je почела у понедељак 18.јануара и трајаће до Светог Саве, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница ђакон Братислав Богдановић, члан ове организације која се бави хуманитарним радом.

„Организација „Сви за Космет“ већ 12 година помаже људима на овим просторима. Годишње имамо две редовне велике акције, то су поклон пакетићи које делимо за Божић и новогодишње празнике и обрадујемо децу на почетку школске године школским прибором“, казао је Богдановић и додао да акција прикупљања средстава за поклоне траје око 2 месеца.

Пакетићи су до сада подељени у школама и вртићима на централном Космету, Кососовском поморављу и Косовској Митровици, а до Светог Саве колико је предвиђено да акција траје, биће подељени и у осталим местима на Косову и Метохији.

Чланови ове организације обезбедили су и помоћ становништву које је било угрожено у последњим поплавама на централном Космету.

„После апела наше епархије организација „Сви за Космет“ уплатила је одређена средства за куповину гумених чизама за људе којима је вода била у кућама и дворишту, а имамо у плану да у сарадњи са организацијом „Мајка девет Југовића“ помогнемо породицама и у санацији штете у Гуштерици, Лепини и Радеву“, истакао је Богдановић.

Организација „Сви за Космет“ од самог оснивања има одличну сарадњу са Епархијом рашко-призренском и једном месечно организује поклоничка путовања по манастирима епархије.

Check Also

Петковић: Много љубави, посвећености и вере уткано у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”

Много љубави, посвећености и вере уткано је у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”, о …