Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун: Међународна кризна група ради за независно Косово

Дрецун: Међународна кризна група ради за независно Косово

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оцењује “понуду” тзв. Међународне кризне групе у вези са решењем питања Косова као нереалну оценивши да она ради “у корист самопроглашене државе Косово”.

“То што је понуђено није никакво решење. Направили су три варијанте договора што уопште не значи да је све то реално. Право решење значи да и једна и друга страна могу да га прихвате и да га реализују”, рекао је Дрецун за Хепи ТВ.

Он је казао да Србија не може да прихвати оно што би Албанци и њихови спонзори у међународној заједници желели,а то је да Србија призна Косово и омогући му чланство у Уједињеним нацијама.

“Јер, када једном стекну међународноправни капацитет чланством у УН, био би им олакшан пут ка уједињењу са Албанијом. Ако су заиста у пуном смислу независна држава лако могу да се договоре две државе да организују референдум и да се уједине. Шта би ту било спорно”, упитао је Дрецун.

Према његовим речима, тезе које долази са Запада да Србија заправо треба да призна Косово да би спречила стварање “велике Албаније” су невероватне и “будаласте”.

“Просто, не можете да поверујете. Да ли мисле да смо толико политички неедуковани или наивни да ”наседнемо” на једну такву тезу”, додао је Дрецун.

Највећи проблем види у томе што албански политички естаблишмент на Косову “нема вољу за било каквим компромисним решењем”.

“Приштина га једноставно не жели. То не може да створи оптимизам да ће доћи до суштинских помака у њиховом ставу”, закључио је председник скупштинског Одбора за КиМ.

Извор: Тањуг

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …