Главна / Вести / Косово и Метохија / Спортски савез Србије помогао Савезу КиМ

Спортски савез Србије помогао Савезу КиМ

Представници Спортског савеза Србије током 2020. године посетили су Спортски савез Косова и Метохије и том приликом обећали помоћ клубовима на простору КиМ, која је сада и реализована.

“Као што је познато Спортски савез Србије води рачуна о свим својим члановима, ми смо велика породица, а председник ССС Давор Штефанек и ја шта обећамо то и испунимо. Угостили смо представнике спорта Косова и Метохије, председника Спортског савеза КиМ Горана Ковача, генералног секретара Спортског савеза КиМ Ивана Димитријевића и генералног секретара Рукометног савеза КиМ Синишу Лазића. Опрема ће бити додељена гранским савезима на Косову и Метохији који ће помоћ распоредити клубовима како сениорским тако и млађим селекцијама”, каже генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

Ово је први контигент помоћи коју упућује ССС.

“Председник Штефанек има велику жељу да обиђе савезе и клубове на КиМ, тако да ћемо и ову посету ускоро реализовати. Овом приликом смо договорили и прикључење акцијама Спортског савеза Србије, а прва акција коју ћемо заједнички организовати је Мали сајам спорта овог пролећа. Увек смо ту уз наше спортске пријатеље и желимо да посветимо пажњу народу на Косову и Метохији, да им омогућимо боље услове за бављење спортом и рекреацијом, а деци и младима укажемо на здрав начин живота”,  рекао је Маринковић.

Председник Спортског савеза КиМ Горан Ковач захвалио се Спортском савезу Србије на помоћи.

“Председник Штефанек и генерални секретар Маринковић увек су ту за савет и подршку, као и за конкретну реализацију помоћи. Тако овога пута спортску реквизити и опрема стижу за: Одбојкашки савез КиМ, Рукометни савез КиМ, Савез за школски спорт КиМ, Кошаркашки савез КиМ, Фудбалски савез КиМ, Ваздухопловни савез КиМ. Врло радо ћемо учествовати у свим акцијама Спортског савеза Србије којих је из године у годину све више. За почетак ту је Мали сајам спорта, али желимо да организујемо и Сеоске игре овог лета и наравно да младе и перспективне људе који су посвећени спорту едукујемо како би и на Косову и Метохији заживела акција “Буди здрава – вежбај са нама”. Веома нам се допада и идеја посвећена деци предшколског узраста. Надамо да ћемо у овој 2021. години обогатити спортску понуду за младе” – рекао је Ковач.

Извор: Новости

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …