Главна / Вести / Косово и Метохија / Милан Михајловић добитник награде “Хаџи Драган”

Милан Михајловић добитник награде “Хаџи Драган”

Књижевне новине „Свитак“, које од 1994. изазе у Пожеги, установиле су 2009. године књижевну награду „Хаџи Драган“ за циклус од пет песама и за најбољу објављену књигу у претходној години. Овогодишњи лауреати су Милан Михајловић и Александар М. Арсенијевић.

Жири, којим је председавао Милијан Деспотовић, донео је одлуку да се награда „Хаџи Драган” за 2020. годину додели: Милану Михајловићу из Косовске Митровице за збирку песама „Срне и ране” у издању Српске књижевне задруге из Београда и Александру М. Арсенијевићу из Београда   за књигу песама под насловом „Огњена јагњад”.

Ову награду до сада су примили: Верољуб Вукашиновић, Владимир Јагличић Бојана Стојановић Пантовић, Братислав Јевтовић, Мирослав Тодоровић Ружица Комар,  др Предраг Јашовић…

Књига Милана Михајловића, угледног књижевника, писана је језичким рукописом народа чија је духовна свест приказана кроз мисаоник: “Грачаница је заручница са народом и Богом!”

Милан Михајловић (Косовска Митровица, 1966), новинар и песник, директор је Градске библиотеке „Вук Караџић“ у Косовској Митровици. Објавио је шест књига поезије. Песме су му објављиване у бројним књижевним часописима и антологијама и превођене на више светских језика (руски, пољски, румунски, бугарски, енглески, француски, итали-јански, арапски). Михајловић је награђиван песник.

Александар М. Арсенијевић (Београд, 1966), песник, приповедач, есејиста, преводилац, објавио је шест књига. Награђиван за поезију и прозу. Заступљен је у више антологија и зборника савремене српске поезије и прозе. Превођен је руски, француски и енглески језик.

Награде ће бити уручене у месту сталног боравка награђених песника.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Check Also

Стано: Наводи медија о ултиматуму ЕУ за признање Косова, глупост

Писање појединих медија да специјални представник ЕУ, Мирослав Лајчак у Београд долази са документом којим …