Главна / Друштво / У Грачаници ће ускоро бити отворен средњовековни парк

У Грачаници ће ускоро бити отворен средњовековни парк

У Грачаници ће до априла бити отворен средњовековни парк, што ће бити још једна атракција за туристе који посећују централно Косово.

“Изградња парка се мало одужила због корна вируса, али се надам да ћемо радове успети да завршимо до априла”, казао је у Јутрањем програму РТВ Грачаница власник Бобан Петровић.

„На идеју о изградњи овог парка дошао сам када смо почели да радимо витешки фестивал „SHILD“, а иначе веома волим историју и нарочито период средњег века. Тачније, идеја се родила када смо дубље зашли у тематику средњег века. Ја и моји пријатељи смо чули да је расписан конкурс од стране швајцарске донаторске организације, која ради промоцију запошљавања у приватном сектору. Конкурисао сам као приватно лице и одобрена су ми одређена средства, већи део средстава сам уложио ја и тако смо кренули у изградњу, која је сада већ при крају“, истакао је Петровић и додао да се парк гради на плацу који је наследио од деде, а помоћ у изградњи пружили су му родбина и пријатељи.

Он је истакао да ће посетиоци овог парка имати прилику да виде многе ствари које су биле актуелне у средњем веку.

„Замишњено је да конобари и особље парка буду обучени у одежде из средњег века. Биће промовисани мотиви, занимања и одећа из средњег века, а надамо се и промоцији наше косовско-метохијске кухиње“, казао је Петровић и додао да ће приликом отварања парка у почетку бити упошљено осморо људи, а нада се и проширењу и запошљавању још младих људи.

Петровић је истакао да ће средњовековни парк бити нова локација на којој ће бити одржаван „SHILD“ Међународни фестивал средњовековних вештина.

Check Also

Вучић изразио саучешће поводом смрти Лазанског; Селаковић: Збогом поштовани амбасадоре…

Председник Србије Александар Вучић упутио је изразе најдубљег саучешћа породици Мирослава Лазанског и свим људима …