Главна / Вести / Косово и Метохија / Расте број инфицираних Ковидом. Кризни штаб позива на строго поштовање мера

Расте број инфицираних Ковидом. Кризни штаб позива на строго поштовање мера

За само 24 сата на територији општине Грачаница тестирањем је потврђен вирус код још 14 пацијената. Повећава се и број хоспитализованих.

Кризни штаб општине Грачаница саопштио је да је данас потврђено присуство инфекције Ковидом 19 код још 14 пацијената. На инфективном одељењу у Лапљем Селу  збринуто је 28 пацијената.

Само од почетка ове недеље број позитивних је 27 и готово 10 пацијената више на болничком лечењу у односу на претходну недељу, саопштено је из Кризног штаба.

Повећање броја инфицираних резултираће појачане контроле инспекцијских органа општине Грачаница која ће у сарадњи са полицијом кажњавати у наредним данима свако непоштовање мера.

Кризни штаб општине Грачаница подсећа да су осим обавезног ношења маски и држања социјалне дистанце на снази строге антиковид мере упркос томе што се општина Грачанцица налази у зеленој зони.

„ Апелујемо на грађане да своје друштвене активности сведу на минимум посебно када је реч о породичним прославама и окупљањима. Такође подсећамо све институције,  привредне и пословне субјекте посебно угоститеље да рад прилагоде условима пандемије и придржавају се прописаних мера у циљу очувања јавног здравља. Свако непоштовање мера биће кажњавано. Свим позитивним случајевима као и члановима њихових породица наложена је мера строге изолације. Кршење ове одлуке такође ће бити строго кажњавано“, саопштава Кризни штаб.

Апел грађанима да поштују мере те да тако покажу одговорност за своје здравље и здравље својих ближњих у циљу спречавања ширења инфекције упућују и лекари Клиничко болничког центра као и Домова здравља.

Од почетка пандемије на територији општине Грачаница Ковидом је инфицирано 418 пацијената.

Check Also

Канцеларија за КиМ: У Шилову јуче рођено пет беба, за сваку новорођену бебу по10 хиљада

У Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану јуче је рођено пет беба, што …