Главна / Друштво / Удружење инвалида рада функционише у све тежим условима

Удружење инвалида рада функционише у све тежим условима

У склопу објекта некадашње Грмије у центру Грачанице, налазе се просторије Удружења инвалида рада, у згради која прокишњава и већ је у лошем стању, а током јануарских поплава продрла је и вода и излила се канализација, што је Удружењу причинило огромну материјалну штету. Удружење инвалида рада након поплава додатно је угрожено, а без редовних прохода. Удружењу је неопходна помоћ како би наставило са радом, истакла је Живоратка Поповић, председник Удружења.

 

“Сву опрему коју смо имали све нам је уништено, мали је простор и ми смо морали нешто од опреме да спуштамо на под како бисмо завршавали друге радионице, тако да је у поплавама све што је вредело, уништено,” каже Живоратка Поповић.
Поред опреме, канцеларијског и репро материјала уништени су, или оштећени ручни радови са многих радионица који су били на понос члановима удржења.
“Сав њихов труд је пропао и отишао у воду, што је јако тешко. Имамо 30 чланова и од њих 20 је старија група
а 10 су особе са оштећеним слухом и они су били највреднији, најчешће су долазили а сада су затворени и постали су тотално невидљива група,” додаје Поповић.
Опстанак Удружења који зависи од пројектног финансирања доведен је у питање. Помоћ надлежних је потребна и неопходна јер је једино тако могуће стварање услова за наставак рада Удружења.

Check Also

Стано: Наводи медија о ултиматуму ЕУ за признање Косова, глупост

Писање појединих медија да специјални представник ЕУ, Мирослав Лајчак у Београд долази са документом којим …