Главна / Вести / Косово и Метохија / Поново претње Србима повратницима у Жачу код Истока

Поново претње Србима повратницима у Жачу код Истока

Повратника у селу Жач код Истока Вељка Коматовића данас су узнемиравали Албанци из истог села док је обилазио своје имање, у тренутку му препречивши пут због чега је био приморан да се обрати полицији.

Вељко Коматовић испричао је РТС-у детаље инцидента у којем су му претили Албанци из суседне породице, са којом су повратници и раније имали проблема.

“Док сам обилазио њиву и кретао се ка кући, наишла су два Албанца из суседне породице Кељменди, препречивши ми пут на мом имању. Повукао сам се и кренуо другим правцем, рекавши им да се удаље са њиве, на шта су узвратили да дођем до њих, да их ја удаљим”, рекао је Коматовић.

Додао је да су му “претили и да су помињали Рамуша Харадинаја”.

Коматовић је, када је стигао до куће, узео телефон и позвао полицију, којој је касније испричао шта му се догодило, преневши им да је јако узнемирен и уплашен због безбедности своје и других повратничких породица у селу.

Након разговора са њим, полиција је отишла код албанске породице Кељменди, рекао је Коматовић.

Подсетио је да се ради о албанској породици са којима су повратници у Жачу имали великих проблема током повратка.

“Пуцали су на нас, нападали нас физички, на моју супругу су два пута насртали ножем док је била у другом стању. Све је то прошло и зауставило се 2014. године. Од тада нисмо имали проблема, али данас се проблем поново јавља”, испричао је Вељко Коматовић и позвао све који могу да утичу и заштите десетак повратничких породица у Жачу, које живе на свом имању.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном …