Главна / Вести / Србија / Вучић: Пред нама је тежак период, бићемо изложени бројним притисцима

Вучић: Пред нама је тежак период, бићемо изложени бројним притисцима

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, у обраћању медијима након седнице Председништва СНС да је на сасатнку анализирана политичка ситуација у Србији и истакао да је тежак период пред нашом земљом када је у питању Косово и Метохија, али и Република Српска.

“Анализирали смо изборе на Косову и оно што смо закључили јесте апослутна доминација Српксе листе. Припремали смо се и доносили закључке, говорили смо о и о посети Мирослава Лајчака. Важно је да разумемо тежину позиције у којој се налазимо, нарочито након промена у САД. За очекивати је заједнички притисак ЕУ и САД, за, како кажу Американци, признању Косова. Бићемо изложени бројним притисцима”, рекао је Вучић.

Главни одбор у априлу, мају, потом скупштина

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић пренео је вечерас да је на Председништву партије договорено да се одржи седница Главног одбора у априлу, мају, чим епидемиолошке мере то дозволе.

Према његовим речима на тој седници ће бити заказана скупштина странке за септембар ове године, што ће бити почетак и припрема за предстојеће председничке, парламентарне и београдске изборе.

Вучић је нагласио да је договор и да се што више младих шаљу на телевизују у дебате, како би се показало да млади људи не само да немају страха, већ да имају много поштења и поштовања према политичким противницима.

Резови у СНС-у и подмлађивање странке

Вучић је најавио резове у странци, да ће бити подмлађивање и увођење људи који желе да се боре и раде.

“Лично сам инсистирао и рекао данас људима, неко ће рећо да сам можда и претереао. Рекао сам недавно да када да је време да оставим ово место када осетим и видим да је неко почео да се понаша једнако бахато као бивша власт. Један део људи у нашој странци почео је тако се заиста и да понаша, многи не, али мораћемо да правимо резове и озбиљно подмладимо странку”, рекао је Вучић.

Извор: Блиц, Т а н ј у г

Check Also

Преминуо владика Атанасије

Умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије преминуо је након тешке борбе са коронавирусом, објавила је Епархија захумско-херцеговачка …