Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Син Ненада Рашића учествовао у заказаној тучи

Вучић: Син Ненада Рашића учествовао у заказаној тучи

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је вечерас да нико, како поједини покушавају да оптужују државу Србију и Српску листу, није тукао из политичких разлога сина Ненада Рашића, преноси Тањуг.
“Видели сте јуче када је због туче двеју група младића, 20 на 20, унапред заказане три дана раније, неки покушали да оптуже чак и мене, а Аљбин Kурти Српску листу и све друге да је неко из политичких разлога тукао сина Ненада Рашића. Он је био тај који је дошао на заказану тучу”, подвукао је Вучић.

Рекао је да се све догодило на дан када школа није радила.

“Немојте да показујемо ко је кога први ударио. Имамо све податке како се све одиграло, како је текла свађа око једне девојке, ко је кога увредио са ‘Шиптаре’. Имамо апсолутно све податке. Kакве то везе има са Српском листом”, упитао је Вучић.

Вучић је рекао да је само гледао, дан после, Kуртијеву и хистерију и разних западних бирократа како ће са лажима да наставе.

Према његовим речима то показује само колико ће многи и унутар Србије, ослањајући се на антисрпску политику Албанаца и овде да је воде.

“Поздразумева се да сви који су учествовали у тучи треба да буду ухапшени. Али како сте покушали да направите политички линч Српске листе и Србије. То нико не може да разуме”, објаснио је Вучић.

То је, како каже, нешто са чим ћемо се суочавати у наредном периоду, што ће се само увећавати, као и лажи известиоца ЕП Виоле фон Kрамон која показује лист “Информер” и каже “видите шта ради држава Србија”, те испада да је “Информер” држава.

“У лажи су кратке ноге, али када их је много не стигнете да одговорите на сваку. То покажје тежину наше позиције, сложеност ситуације”, рекао је Вучић.

Овакве ствари дешавају се увек, реако је он, када Српска листа добије већину и када се покаже да сви напори разних амбасада и Албанаца који су уложили милионе евра у кампању против Српске листе, од Рашићеве листе па надаље, нису успели.

Вучић је приметио и да медији у Београду “нису гракнули толико” када је убијено 14 људи у Старом Гацку, и да се сада виде они најострашћенији, који се залажу за независно Kосово.

“Ако то није политика коју ћу да подржим не значи да сам убица, и да ћу да јурим нечију децу. Интересантно је да они који соле памет највише воле да подрже оне који подржавају независност Kосова”, казао је Вучић.

Указао је и нс то да су то они исти који га оптужују за то колико је пара дао за храм Светог Саве, а када каже колико је дато онда тврде да се хвалиса.

“Мене не интерсује шта говоре сада, већ само шта ће људи да кажу за 20-30 година”, поручио је Вучић.

Он је додао да на различите увреде на његов рачун више не реагује, не зато што, како каже, нема образ, већ зато што га они који то говоре никада нису имали.

“На ту кампању ћемо да одговарамо, иако смо до сада ћутали и на сваку лаж добиће одгоро суверене, слободне и независне Србије и нећемо им више дозвољавати да третирају Србију као џак за ударање, из које неће добити одговор”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном …