Главна / Култура / Одржана конференција за медије поводом премијере представе “Плацебо”

Одржана конференција за медије поводом премијере представе “Плацебо”

Вечерас ће на великој сцени Дома културе у Грачаници приштинско народно позориште премијерно извести представу „Плацебо“ по тексту Алесандра Југовића, а у режији Исидоре Гонцић. Тим поводом о очекивањима од нове представе на конференцији за медије говорили су њени протагонисти.

„Чини ми се да је највећи квалитет ове представе и један од најважнијих разлога што смо ушли у читав овај процес то што ова комедија на вишеслојан, комплексан начин врши функцију дијалога са српском митологијом преиспитивања, који није сам по себи само негаторски или позитиван већ пре свега оно што треба позориште да понуди, а то је један катарзичан однос, чини ми се“, казао је Предраг Радоњић, директор приштинског народног позоришта.

„Ја сам хтела да се играм са тим елементима комедије и да покажем како те ствари у животу које се дешавају, а које добијамо од универзума јесу чак и врло духовите“, истакла је  редитељка Исидора Гонцић.

Глумци у овој представи изразили су задовољство оним што су остварили у овом комаду и надају се да ће ова представа имати дуг позоришни живот.

„Са аспекта глумаца било је јако занимљиво обрађивати једну овакву тему. Однос неба и земље, та тематика и наше стално испитивање и идеализације прошлости и неба као таквог, односно тог загробног живота и где је лек“, рекао је глумац Марко Павковић.

„Заиста ми је драго што сам овде. Ја сам први пут у овом позоришту и могу рећи да сте дивни домаћини и била ми је част да радим у овој екипи“, истакао је гостујући глумац Никола Рађеновић.

Приштинско народно позориште ће током месеца марта имати још две нове премијере: Деобе по тексту Добрице Ћосића у режији Југа Радивојевића и Софоклеову Антигону у режији Ненада Тодоровића.

Check Also

У Грачаници обележен Светски дан поезије и шест деценија часописа Стремљења

Светски дан поезије, који се обележава 21. марта, а установљен је од стране УНЕСКО-а 1999. …