Главна / Вести / Косово и Метохија / Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима за учествовање у тучи у Лапљем Селу у којој је повређен син политичара Ненада Рашића. Мера судског притвора одређена је М. Р., Ч. Ж., Л. К., Б. Ж., Д. Н., М. Ј., Д. Т. у трајању од тридесет дана, због сумње да су извршили кривично дело учествовање у тучи, док неки од родитеља младића којима је изречена мера тврде да су њихови синови били само сведоци догађаја и да нису учествовали у тучи.

Милка Трајковић, мајка Димитрија Трајковића наводи да им ништа осим казне није објашњено и да им је речено само да ће младићи бити у Митровици.

– Ништа не знамо, ни за шта се терете, нити ко их тужи, само знам да је мој син дошао као сведок да да изјаву. Није ми јасно зашто му је изречена мера притвора – наводи Милка Трајковић.

Славиша Ристић, отац Марка Ристића и у претходним изјавама је наглашавао да је све у вези са тучом отишло предалеко и да је политички злоупотребљено.

– Очекивао сам ослобађајућу одлуку суда, међутим донета је накарадна одлука. Сви као родитељи смо јединствени и боримо се против те одлуке коју је донео суд. Не подржавам ниједан вид насиља, поготово не у школи, али донети овакву одлуку као да се ради о криминалцима, да их осуде на месец дана, а постојале су и блаже пресуде, срамна је одлука.

Окупљени родитељи наглашавају да су јединствени и да су сви незадовољни одлуком.

Бојан Живић такође потврђује да је и његов брат био само сведок туче.

– Превезао је друга до болнице, а онда су га позвали да да изјаву. Након што се вратио кући, позвали су га из полиције да дође да да изјаву у станици. После два три сата сазнајемо да је у притвору на 48 сати, а сада је добио притвор од 30 дана – каже Живић.

У међувремену, око 18 часова, у знак протеста окупили су се и омладинци, као и средњошколци у центру Грачанице у близини полицијске станице.

Check Also

Игор Поповић: На дневно политичке провокације нећемо одговарати језиком провокација

Најаве политичких лидера у Приштини да ће тужити званични Београд за наводне ратне злочине и …