Главна / Вести / Србија / Ђурић одговорио Биберу: Негирате постојање холокауста

Ђурић одговорио Биберу: Негирате постојање холокауста

Надам се да сте свесни чињенице да сте патњу стотина хиљада Јевреја, Срба, Рома и анти-фаштиста разних националности у логору Јасеновац окарактерисали као пропаганду, чиме сте себе сврстали у ред оних који негирају холокауст, поручио је данас амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, стручњаку за Балкан на универзитету у аустријском Грацу, Флоријану Биберу.

Ђурић је реаговао на коментар рођеног Луксембуржанина Флоријана Бибера, професора политичких наука и стручњака за Балкан на универзитету у аустријском Грацу, који је на Твитеру прокоментарисао насловницу издања листа Информер речима “национализам, пропаганда и култ жртве”.

Лист Информер је позвао на материјалну помоћ глумици Биљани Чекић (13), која је глумила Дару у филму “Дара из Јасеновца”.

“Надам се да сте свесни чињенице да сте патњу стотина хиљада Јевреја, Срба, Рома и анти-фаштиста разних националности у логору Јасеновац окарактерисали као пропаганду, чиме сте себе сврстали у ред оних који негирају холокауст”, поручио је Ђурић на Твитеру.

Ђурић је објаснио Биберу да не постоји разлика између концентрационих нацистичких логора, али да је Јасеновац био веома бруталан.

“Осим бруталности коју су испољили егзекутори, и метода убијања, који су шокирали најокорелије нацисте, Јасеновац се не разликује ни од једног кампа смрти у Другом светском рату. Након овога, као човек и као противник фашизма, бићу разочаран уколико будете и даље запослени да учите младе људе на универзитету у Аустрији, држави која је забранила истицање симбола НДХ и осталих усташких симбола”, навео је Ђурић.

Извор: Танјуг

Check Also

Ђурић: Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима

Интензивни радни контакти са званичницима америчке администрације о даљем унапређењу односа Србије и САД настављени …