Главна / Култура / Изложба скулптура младих вајара данас у Косовској Митровици

Изложба скулптура младих вајара данас у Косовској Митровици

Изложба скулптура младих вајара са Косова и Метохије данас  ће бити постављена у градском музеју у Косовској Митровици, а посетиоци ће ова уметничка дела моћи да виде од 17 часова.

Изложба носи назив “Безимени“ , а најпре је била одржана у Новом Саду, а потом и у Грачаници, истакла је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Маја Тодић, селектор ове изложбе и стручни сарадник Дома културе.

„Морам да кажем да сам јако поносна на ту изложбу. Ово је  јединствена прилика видети све вајаре на једном месту, нарочито што је то прва послератна изложба скулптура“, казала је Тодић и додала да се идеја родила управо из разлога што се више форсирају сликари, графичари и дизајнери, а вајари дођу као маргинализована група и реткост је видети вајарске изложбе и на светској и на нашој уметничкој сцени.

Јуче је у Дому културе заврешена седмодневна ликовна колонија „Јесен у Призрену“ у оквиру које је стварало седам уметника.

„Ово је шеста година како се одржава ова ликовна колонија, а први је пут да не буде одржана у манастиру Светих Архангела код Призрена због актуелне епидемиолошке ситуације. Ове године смо угостили седам сликара  Емила Сферу и Снежану Манасић из Панчева, Ђорђа Станића из Ужица, Дејана Кргу и Светлану Милутиновић из Београда, Божицу Милојевић из Ниша и Бобана Филиповића из Ранилуга“, истакла је Тодић.

Изложба слика насталих са ове колоније традиционално се одржава 17.марта у галерији Дома културе у Грачаници, а потом ће бити одржана и у цркви Светог Спаса у Призрену.

Check Also

У Грачаници обележен Светски дан поезије и шест деценија часописа Стремљења

Светски дан поезије, који се обележава 21. марта, а установљен је од стране УНЕСКО-а 1999. …