Главна / Вести / Косово и Метохија / Полиција у Грачаници: Следе пријаве организаторима протеста, деловаћемо у складу са законом

Полиција у Грачаници: Следе пријаве организаторима протеста, деловаћемо у складу са законом

Надлежни у станици полиције у Грачаници упутили су апел професорима и родитељима ученика који два дана одржавају мирне протесте испред зграде полиције, због одуке о притварању младића који су ухапшени због туче у Лапљем селу, да ученицима објасне и скрену пажњу на могуће последице уколико се закони о праву на протест као епидемиолошке мере због коронавируса не поштују, речено је за Косово Онлајн у станици полиције.

Полиција Грачанице је саопштила да ће уручити пријаве организаторима, односно родитељима који позивају ученике и мештане на протесте. У саопштењу полиције се грађани позивају на поштовање антиковид мера и одржавање реда и мира.

„Припадници полиције прате протесте који се морају пријавити. Уколико додје до нежељених инцидената у обавези смо да реагујемо и нећемо дозволити нарушавање мира и реда. Апелујемо да се протести најаве и испоштују важећи закони. Познато је свима  и да су окупљања забрањена због пандемије вируса.

Полиција у Грачаници подсећа да није надлежна за одлуку о притвору младића који су ухапшени због учествовања у тучи која се догодила у понедељак у Лапљем селу.

„Полиција у Грачаници није донела одлуку о притвору за ухапшене младиће и за то су надлежне друге институције“, речено је у полицији.

Родитељи и пријатељи ухапшених младића најавили су да ће данас од 18 часова организовати трећи протест испред полицијске станице у Грачаници.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни …