Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница:Родитељи, пријатељи и суграђани ухапшених дечака и вечерас протестовали

Грачаница:Родитељи, пријатељи и суграђани ухапшених дечака и вечерас протестовали

Након што су јутрос у центру Грачанице,  због  јучерашње одлуке одељења Основног суда у Грачаници да седморици младића које је косовска полиција привела због учешћа у тучи  Лапљем Селу одреди притвор од 30 дана, протестовали њихови школски другари, вечерас су се на истом месту окупили њихови родитељи, пријатељи и мештани, захтевајући од надлежних органа да им се омогући да се бране са слободе.

Анкица Крстић из Лапљег Села,  која је на протест дошла да подржи родитеље ухапшених младића, позвала је, како је казала,  све људе добре воље да не уплићу децу у политику и да схвате да је најбитније да су деца жива и здрава.

” Дошла сам овде јер се и ја као мајка стављам се на место родитеља ове деце. Молим све људе добре воље  да забораве политичке и све друге разлике и да основа овде за тако нешто нема. Нека  схвате да  је све ово био један дечији хир. Туче су се дешавале ираније и дешаваће се вероватно и у будуће, али требамо да схватимо да је у питању младалачка неозбиљност  и дечји хирови и да ми  треба да се  потрудимо да се овакве ствари не понављају, а не да децу увлачимо у политику”.

Родитељи и пријатељи актера овог немилог догађаја,  категорични су да не постоји никаква политичка позадина овог случаја, већ да се искључиво ради о малолетничким размирицама две групе дечака, због чега сматрају да је одлука суда неправична и неодржива.

Велимир Крстић из Угљара каже да су се окупили испред полицијске станице у Грачаници, јер су деца одведена управо одатле.

“Ми нисмо ни знали где су била наша деца два дана, сада знамо и сад нам бране да се овде окупимо, а ми само тражимо правду, јер је то била обична дечија туча која се дешава и код Албанаца и код Рома и Срба  и зато не знам по ком основу је изречена оволика казна. По ком то закону се обична дечија туча овако кажњава” упитао је Крстић.

На вечерашњем протесту саопштено је да ће се са протестима наставити док год суд не промени, како је речено, своју непримерену одлуку.

Check Also

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни …