Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Петковић: Ненад Рашић открио перфидни план свог политичког ментора из Приштине

Тројански коњ Аљбина Kуртија,Ненад Рашић открио је перфидни план свог политичког ментора из Приштине да се званични Београд истисне из преговора и дијалога с Приштином и да се разговори воде искључиво са послушним представницима Срба на Kосову и Метохији, каже директор Канцеларије за Косово и Метохију у саопштењу достављеном медијима.

У саопштењу се  даље истиче да “томе служе најновије опасне Рашићеве изјаве за приштинске медије да “Kурти може да успе само у дијалогу са локалним Србима”, циљајући на себе и Раду Трајковић, који су спремни да продају веру за вечеру – помогну Kуртију да сруши дијалог, заокружи независност лажне државе и начини одлучујуће кораке ка стварању такозване ‘велике Албаније’. Њихов план огољен је до сржи и сада сви могу да се увере о каквој се опасној спрези на релацији Курти-Рашић-Трајковић ради”.

Међутим, наглашава  Петковић, ту постоји један велики проблем – они немају никакав легитимитет и њихова подршка међу Србима на KиМ је равна нули. Разговори се могу и водиће се једино са званичним Београдом, који на Kосову и Метохији има подршку 96 одсто Срба, што је јасно изражено на претходним изборима кроз убедљиву победу Српске листе и српског јединства.

Бројни су разлози за покушај Kуртија, потпомогнутог послушницима Рашићем и Радом Трајковић, да из дијалога истисну званични Београд. Један од кључних лежи у томе да су званични Београд и председник Александар Вучић тешки преговарачи с којима нема једностраних договора на штету Срба на KиМ, већ искључиво тежње за компромисом и решењем.

И зато ће Срби са Kосова и Метохије увек, колико год пута то било потребно, разним Рашићима послати јасну поруку јединства и стављања националних интереса на прво место, каже се у сопштењу.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

На Косову 17 преминулих од коронавируса, 599 новозаражених

На Косову је у последња 24 сата 17 пацијената преминуло од последица коронавируса, а регистровано …