Главна / Вести / Србија / Вучић: Грађани Србије, Европа и свет биће шокирани детаљима истраге против организованог криминала

Вучић: Грађани Србије, Европа и свет биће шокирани детаљима истраге против организованог криминала

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће грађани Србије, цела Европа и цео свет бити шокирани када буду чули детаље истраге против организоване криминалне банде.

Вучић је, гостујући на ТВ Прва, казао да је седница Националног савета безбедности отказана јуче због формално правних проблема, јер се чекају додатна вештачења, да не би сутра неко рекао да то што је показано грађанима не мозе да се користи у доказном поступку.

“Онда ћемо рећи о чему се све ради и показати људима нешто што је благо говорећи језиво, да би људи могли да виде да ли се иза свега крије политика, заштита режима, или борба против заиста једне или више организованих криминалих група”, казао је он.

Вучић је истакао да је важно да држава победи у тој борби у шта је, каже, уверен, као и да ће свачије дете, сваки грађанин бити заштићен од оних који су мислили да су јаки и да могу да изврше најгнусније злочине, јер имају “нечија леђа”.

Упозорио је да ће, када буду показивани материјали, бити потребно да се склоне деца, а да ће грађани моћи да виде и чују, ко се све заклињао на верност криминалцима.

Истакао је да ће бити приказана одлучност државе и да оно што је до сада виђено – оружје, једна добро организована група, од пиштоља, снајпера, панцирних метака, дроге – немерељиво са оним што ће бити приказано.

“Видели су да су ми неки говорили да је скандалозно да се некоме пресуђује унапред, и већ стали унапред у одбрану организованих криминалних група. То иде тако, прво ћуте, па крећу политички спинови, лажни професори који крећу да штите ту групу, говорећи да је то што неко хоће да се обрачуа са неким фудбалским навијачима”, објаснио је он.

Вучић је казао да ће народ видети и пресудити и да ли се он или Владимир Вулетић, доскорашњи потпредседник ФК Партизан, понаша недопустиво.

“Ја сам близу краја свог мандата и време је да вршим рекапитукацију онога шта смо радили и шта су задаци будућег председника и владе. Слободан сам да говорим о многим стварима”, нагласио је он.

“Нова сазнања ће показати са ким смо имали посла” 

Вучић је навео да ће када буду облеодањена нова сазнања до којих су дошли државни органи у борби против организованог криминала показати “са ким смо имали посла”, али да ће то показати и способност, храброст и одговорност државе.

Како је рекао говоили су да су сви ти криминалци блиски Вучићу, па се покзалао да су ти “блиски” похапшени.

Вучић је нагласио да се управо по томе разликују озбиљне државе од оних које то нису и навео да се сада испитује и умешаност страног фактора и које је све то на различите начине подржаво, као и криминал у оквиру царине.

“Биће унапред вам кажем страховитих ствари за које ће људи да чују шта се ту дешавало. Интересантно је који су се људи тим бавили и шта су све тамо радили, који никакве везе са царином нису имали, али су то преузели под своју контролу и радили шта им је падало напамет”,рекао је он.

Вучић је нагласио да ће бити много изненађења и да ће многи људи бити саслушавани.

Додаје да ће надлежни органи одллучити против кога ће све бити подигнута оптужница.

Председник је напоменуо да за сада постоје само индиције о умешаности појединих страних служби.

Додаје да по мишљењу обавештајних агенција Србија не сме да буде водећа земља у региону и да су се тако и деведесетих и двехиљадитих трудили да спрече Србију да доминира и да направе, како то они кажу, баланс и окрену све све мале земље против Србије.

Вучић је навео да зато и смета што Србија сада најбрже напредује у економији и гради болнице, путеве и друге објекте брже од других.

Извор: ТАНЈУГ,РТС

Check Also

Ђурић: Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима

Интензивни радни контакти са званичницима америчке администрације о даљем унапређењу односа Србије и САД настављени …