Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић: Морамо да сачувамо политичку снагу и јединство Српске листе, српског народа и наше државе

Симић: Морамо да сачувамо политичку снагу и јединство Српске листе, српског народа и наше државе

Политика председника Александра Вучића се заснива на томе да је за државу Србију императив финансијска помоћ и подршка нашем народу, који живи у сложеним временима и околностима на Косову, изјавио начелник Косовско-митровичког управног округа Славко Симић.

“Посебна финансијска помоћ коју ће добити сви грађани који зиве на Космету је јасна порука председника Вучица да је држава уз свој народ, да држава мисли на свако дете, сваку породицу, свако домаћинство”, рекао је Симић је за ТВ Прва.

Говорећи о јучерашњем састанку председника Вучића и представника Срба са Косова Симић је рекао да је разговарано о будућој посети специјалног редставника Европске уније за дијалог Београда и Приштине, политичкој ситуацији у Приштини и безбедносној ситуацији, као и то да су анализирани резултате Српске листе на ванредним изборима 14. фебруара.

“Општи закључак је да морамо да сачувамо политичку снагу и јединство Српске листе и српског народа како би наша држава била снажна и моћна, јер нам предстоје бројни изазови у наредном периоду након формирања Приштинских институција”, рекао је Симић.

Нагласио је да ће комункација са државом Србијом и председником Вучићем бити настављена у циљу супростављања свим притисцима, као и циљу опстанка и интереса српског народа на Косову.

“Наставиће се притисак и на нашу земљу и на наш народ и зато желимо да створимо један снажан механизам заштите, дакле сви политички преставници српског народа имаће сназну и јаку и одлучну комуникацију са нашим државним врхом, са председником Вучићем како би створили један бедем одбране, заштите дрзавних и националних интереса како на Косову и Метохији, тако и на сваком другом месту када се буде одлучивало о судбини нашег народа и о судбини Косова и Метохије”, рекао је Симић.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Курти затражио признање Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом …