Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Број оболелих расте, једино вакцинацијом ћемо победити корона вирус

Поповић: Број оболелих расте, једино вакцинацијом ћемо победити корона вирус

Последњих дана повећава се број оболелих од корна вируса на територији општине Грачаница. Гостујући у Дневнику РТВ Грачаница председник општине Срђан Поповић указао је на значај вакцинације и позвао становништво да се вакцинише.

„Вакцинација је веома битна јер самим чином вакцинације показујемо колико смо одговорни како према својој породици тако и друштву у коме живимо“, казао је Поповић и истакао да само тако можемо да стекнемо имунитет и заштитимо своју породицу и суграђане.

Поповић је истакао да се заједно са општинским директорима и челницима Српске листе, како би показао пример друштвене одговорности, вакцинисао недавно у Куршумлији.

„Сви челници општине Грачаница и Српске листе су на личном примеру показали колико је битно да сваки грађанин прими вакцину, јер се тиме стиче имунитет над корона вирусом. Обрадовао ме је податак да се до сада велики број људи вакцинисао и желим да охрабрим све мештане Грачанице да се вакцинишу, јер ће једино тако заштити себе и своје породице. Сам процес вакцинације је веома добро организован у Куршумлији, а на нама је да свима објаснимо колико је вакцинација становништва битна“, казао је Поповић и позвао наше суграђане, који то до сада нису урадили, да се вакцинишу.

Поповић наглашава да је последњих недеља у порасту  број оболелих од Ковида 19 на територији општине Грачаница и да само вакцинацијом можемо да станемо на пут овом опаком вирусу.

„Ситуација није добра јер из дана у дан имамо све више оболелих од корона вируса. Морамо се придржавати свих прописаних мера и да се у што већем броју вакцинишемо, како би из ове ситуације изашли као победници“, казао је председник општине Грачаница.

Check Also

Курти затражио признање Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом …