Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са игуманијом манастира Пећка патријаршија, мати Харитином.

Петковић је игуманији Харитини пренео бригу Kанцеларије и своју лично за заштиту верске и културне баштине на KиМ и истакао пројекте које Канцеларија спроводи на  њиховој обнови, промоцији и заштити.

Током искреног и отвореног разговора, Петковић се са мати Харитином дотакао и питања безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима са којима се оне свакодневно сусрећу.

Директор је игуманији Харитини честитао избор новог патријарха, његове светости господина Порфирија под чијом управом је и ставропигијални манастир Пећка патријаршија, духовно седиште српских патријарха.

Њих двоје разговарали су и о епидемиолошкој ситуацији на Kосову и Метохији и на који начин Kанцеларија може да помогне у одговору на последице пандемије вируса Kовид 19.

Састанку у Палати „Србија“ присуствовао је и др Душан Јововић, помоћник директора задужен за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ.

Извор: Саопштење, Канцеарија за КиМ

Check Also

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни …