Главна / Култура / Аматерско позориште “Јанићије Поповић” спремно је за нове представе

Аматерско позориште “Јанићије Поповић” спремно је за нове представе

Упркос лошој епидемиолошкој ситуацији у току претходне године, Аматерско позориште “Јанићије Поповић” недавно је било добитник још једне награде на фестивалу Лектирић фест у Прокупљу, а по речима Александра Гуџића, позориште је већ спремно за неке нове сезоне и нова премијерна извођења. Једна од представа која ће се првом приликом одиграти пред публиком је “Живот гето тинејџера” у режији Михаила Лаптошевића. Представа која је била у припреми, али је на чекању због ситуације са короном.

– Ова представа има јако актуелну тему, а то су проблеми са којима се суочавају млади на овим просторима, пре свега мислим на проблем социјализације, недостатка друштвеног живота, алкохолизам, наркоманија, сиромаштво. Постављање ове представе прекинуто је негде почетком децембра јер се тада погоршала епидемиолошка ситуација. Одлучили смо се на тај корак да не угрозимо здравље наших чланова. Чекамо да се побољша ситуација – каже за Радио Грачаницу Александар Гуџић.

На самом почетку ситуације са вирусом ковид 19, АП Јанићије Поповић припремало је дечју представу “Игра”, која је ипак представљена публици путем друштвених мрежа, јер у току целокупне ситуације, ово позориште је онлајн путем ипак одржавало контакт са својом публиком, а број прегледа њихових представа говори да је целокупно залагање имало свој резултат.

Млада глумица овог позоришта Хелена Поповић, добитник је прве награде за епизодну улогу. Жири је представу овог позоришта прегледао онлајн путем јер сва позоришта нису уживо учествовала на фестивалу.

По Гуџићевим речима, остаје да се бар мало ублаже мере и да ово сада већ популарно позориште међу младима оствари нове интеракције са публиком.

Check Also

У Грачаници обележен Светски дан поезије и шест деценија часописа Стремљења

Светски дан поезије, који се обележава 21. марта, а установљен је од стране УНЕСКО-а 1999. …