Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном комбинату “Рашка” бити обезбеђено 50 радних места за Србе са простора Косова и Метохије нагласивши да је то значајна вест за Лепосавић.

Петковић је казао да је посетио текстилни погон у Рашки и да је договорено да се 50 жена са КиМ запосли у тој фабрици.

“Када имате стране инвестиције, домаће инвестиције, када отварате фабрике и радна места, то је онда будућност и нада за све нас, па тако и за наше грађане на КиМ”, рекао је Петковић за телевизију К1.

Он је подсетио на јучерашњи састанак у Рашки са институционалним и политичким представницима Срба са КиМ како би реализовали договоре и пројекте дефинисане с председником Србије Александром Вучићем.

Петковић је најавио нове инфраструктурне пројекте, изградњу нових болница и вртића, путева, новог универзитетског центра у Косовској Митровици.

Истакао је да ће у оквиру пакета финансијске помоћи за Србе са КиМ, који је иницирао председник Вучић, сваки незапослени добити 200 евра, а свако дете и пунолетан грађанин по 100 евра.

“То ће бити значајна помоћ за Србе на КиМ, посебно јужно од Ибра. Једна петочлана породица ће једнократно добити између 500 и 700 евра”, рекао је Петковић.

Додао је да ће се радни састанци са представницима Срба са КиМ одржавати и у будућности како би били договорени сви кораци у реализацији пројеката.

“Када се борите за КиМ, борите се за сваког човека тако што помажете свој народ, а то можете онда када је држава Србија економски јака. Зато председник Вучић све време инсистира на миру и стабилности и на дијалогу јер само тако Србија може да се развија”, навео је Петковић.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Курти затражио признање Грчке

Косовски премијер Аљбин Курти састао се са шефом грчке Канцеларије за везу у Приштини Крисуолом …